zondag, mei 06, 2007

Kitten up-date




Wat is het leuk en gezellig tussen al die kleine ondeugende, maar ooo zo lieve kittens. Ze stoeien en dollen door het huis, dat het een lieve lust is. Ze worden groot en stoer. Het stoeien wordt ook steeds wilder en als ze door de kamer rennen, slippen ze door de bocht om door de gang te racen en de trappen op en af te racen. Geweldig vinden ze dat.

Gisteren hebben ze hun eerste enting gekregen. Normaal doen we dat op de leeftijd van 9 weken, maar omdat onze dierenarts volgende week een weekje weg gaat en er dan een vervangende arts zit, die nooit bij ons thuis is geweest, hebben we in overleg met de arts een weekje eerder de entingen laten doen. Hij komt altijd thuis enten, zeker de eerste keer. Zo voorkomen we vervelende verrassingen, want in de wachtkamer van de dierenarts kan van alles hangen. Er komen immers zieke dieren om behandeld te worden. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Lekker thuis in hun vertrouwde omgeving hebben ze ook niet in de gaten dat er iets vreemds gaat gebeuren en na het prikje hollen ze weer gezellig door het huis. Ze zijn allemaal goed onderzocht en weer met vlag en wimpel door de APK gekomen. Wij trots natuurlijk!


Van een entreactie is geen sprake. Ze hebben na het enten weer heerlijk gegeten en zijn nog even aan het racen gegaan. Lekker buiten geklommen en stoer gedaan. Ook vanochtend hebben we niets vreemds gemerkt, dus mag aangenomen worden dat ze er niets van hebben. De weegschaal merkt ook geen vreemde veranderingen. Ze groeien gewoon lekker door. Fijn is dat!

Intussen heeft Alicia zich er lekker tussen gedraaid. Ze ligt nu af en toe zelfs ook te zogen bij Romy. Dat mag een wonder heten, want als er één kat gereserveerd is, is het Romy wel. Maar kennelijk heeft Alicia charmes in de strijd gegooid die wij nog niet kennen. Ze wordt werkelijk door alle katten op handen gedragen. Ze is een geweldig sociaal wezentje!

De kittens van Mistery worden ook prachtig. Ze groeien perfect en worden gepoetst tot ze glimmen door moeder. Wij zijn zeer verwonderd over het moedertje dat in Mistery schuilt. Zij is normaal gesproken een ondeugende, levenslustige poes. Maar nu is zij zo geduldig en liefdevol met haar kroost bezig, dat oogst wel bewondering! Wij vonden haar al lief en mooi en grappig, maar nu zijn wij bijzonder trots op haar. Wat een lieverd is Mistery!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In de lijn van Mistery zijn alle vele goede moeders geboren.
Ook kasteeltrutjes zoals haar oudtante Donna Lea, die haalde overal haar koninklijke neusje voor op. Haar moeder Freya heeft toen maar meegeholpen. Ach tja dochters hahahaha....

Anoniem zei

Wat een mooi stel kittens!Je hebt helemaal gelijk, laat de da maar lekker komen voor die eerste enting!
Mooi is dat he, te zien hoe dat moedergevoel zich openbaart. Geniet ze van de kitties, kom zeker nog eens meelezen.