zondag, april 15, 2007

Show NKU-SARA te Bergen op Zoom

Vandaag is er show in Bergen op Zoom en wij hadden hier al in januari voor ingeschreven. Wie kon dan ook verwachten dat het zo'n prachtige, warme dag zou worden. De berichten van de afgelopen week logen er niet om en wij zuchtten regelmatig van: 'wat gaan we toch zo nodig doen?'. Maar ingeschreven is ingeschreven, dus de wekker werd om half zes gezet. Alle spullen waren gisteren al in de auto gedaan en de katten nog een laatste keer nagekeken, dus na een bakje koffie konden we gaan.
Dan zit je in de auto en dan denk je bij jezelf: Waar beginnen we aan en wat jammer van zo'n mooie dag! Maar meestal is die gedachte wel weer wat gezakt als je aankomt en de kooitjes inricht. Dan maak je er wat gezelligs van.

Het was nog niet druk op de weg en we hadden een voorspoedige rit. De katten protesteerden in het begin nog wel, maar dat stopte ook best snel. Tom Tom bracht ons tot voor de deur van het theater 'De Stoelemat'. De rij voor de dierenartsenkeuring was kort. Dat was vreemd, want meestal is dat een lange rij met ongeduldig wachtende mensen en mauwende katten, die eigenijk sneller door willen. De korte rij was te verklaren:
De katten werden amper nagekeken. Dit verbaasde ons! Alleen kijken of de kat vlooien heeft, vinden wij geen dierenartsen keuring. Dit was een dikke minpunt voor deze show! Maar hier bleef onze verbazing niet bij:
Binnengekomen in de zaal en op zoek naar onze kooien, zagen wij tot onze nare verrassing dat wij in een hoek geplaatst waren. Twee kooien aan één kant en één kooi om de hoek. Wat is dit nu voor vervelende grappenmakerij? vroegen wij aan de organisatie. Tja, werd ons verteld, u wilde naast andere mensen geplaatst worden en dan moeten wij maar zien hoe dat lukt. Wij hadden dus pertinent niet gevraagd om naast bekenden te zitten, dus deze mededeling verbaasde ons zeer! Wel is mij bekend dat een bevriende cattery uit België ook naar deze show wilde gaan, omdat zij van mij hoorde dat wij gingen. Toen ik in het programmaboekje nakeek, zag ik inderdaad haar naam. Maar zij had mij gemaild dat zij helaas niet naast ons geplaatst kon worden. Dat vertelde ik nog, maar kennelijk is er op aangedrongen om dit toch wel te proberen. Deze wens is dus vervuld. Met als gevolg dat wij door deze actie in een nare hoek geplaatst werden.

(Wij schrijven altijd minimaal 3 katten in, zodat wij de kooien kunnen verbinden, waardoor de katten meer ruimte hebben. De hele dag in een kooitje van 50x50cm, dat is niks! Tenminste, dat is onze mening. Uiteindelijk is zo'n show er voor de mensen en de katten zijn het lijdend voorwerp. Zij hebben wel recht op een klein beetje comfort. Dat proberen we dus zelf op deze manier te bewerkstelligen. Het blijft behelpen, maar dan hebben ze een beetje meer ruimte.)

Wij hebben nog gevraagd of de kooi indeling echt niet anders opgelost kon worden, maar de organisatie wilde ons niet tegemoetkomen. Dit vonden wij onacceptabel. De inschrijving voor deze show bedroeg € 75,= en dan vinden wij dat een beetje meegaandheid wel gepast zou zijn. Alle begrip voor de organisatie, want het zal vast niet eenvoudig zijn, om het iedereen naar de zin te maken. Maar om een latere inschrijving een betere plek te geven en ons in een hoekje te proppen, terwijl wij zelf niet hebben verzocht om naast wie dan ook te worden geplaatst, dat is niet netjes. We zijn dus boos!! En het enige dat er voor ons opzat, was inpakken en wegwezen. Het is heel erg jammer, want nu zijn we ons inschrijfgeld kwijt en voor niets naar Bergen op Zoom gereden.

(Begrijp ons goed, Wendy en Ken, dit is absoluut niet tegen jullie gericht! Wij hadden het best gezellig gevonden om naast jullie een plek te hebben, maar niet op deze manier.)

Geen gezellig showverslag dus, maar een grote teleurstelling. NKU-SARA krijgt van ons géén warme douche! Wij zullen ons dus ook echt minsten 3x achter het oor krabben, voordat wij ooit nog bij deze vereniging in zullen schrijven om te gaan showen. Zo ga je niet met mensen om.

De katten zijn wel erg blij met onze beslissing, want met dit warme weer hoeven zij niet in een warm theater te zitten. Bij thuiskomst werden wij verwelkomd door 11 lieve kleine kittens, die blij naar ons toe kwamen gerend en hun knuffeltjes kwamen halen. Blij renden zij door de kamer en huppelen over elkaar heen. Dat maakte weer een hoop goed. We gaan vanmiddag maar lekker buiten zitten en laten het maar weer van ons afglijden.

2 opmerkingen:

Cattery Amor's Acker Noorse Boskatten zei

Dank je Diana,
Ik heb je reactie in de e-mail ontvangen. Ik snap niet dat het hier niet getoond wordt. Misschien komt het nog.

Anoniem zei

Hoi Diny en Johan,
Gelijk hebben jullie inpakken en weg wezen, mijn idee!!! wat een nare ervaring maar een goede keus om voor jullie katten te kiezen.
Heerlijk hoor om dan thuis te komen met eigenlijk de P er in en dan 11 lieve kittensnoetjes die willen kroelen dat maakt de dag meer dan goed.
groetjes Hennie